Зам.- кметът на Дупница Крум Милев, пожарна и полиция провериха снегопочистващата фирма, ангажиран от общината 

Зам.- кметът Милев обяви, че фирмата ще реагира и на сигнали, подадени от пожарната и полицията.

Машините за снегопочистване на фирмата, която спечели поръчката за почистване, бяха инспектирани днес от комисия, в която влизаха зам.-кметът на община Дупница Крум Милев и експерти от администрацията, пожарна безопасност и полицията. На място в базата бяха проверени наличните машини и инертни материали.

„Освен сол и пясък, и тази година главните артерии ще бъдат третирани с химични материали. Освен от нас, фирмата по снегопочистване ще реагира и на сигнали от полицията и пожарната. Обхватът тази година е по-голям, защото попадат и улиците, които досега се поддържаха от Областно пътно управление. Тротоарите и зоните за пешеходци ще се почистват ръчно от служителите към Общината, а пред заведения, офиси, жилищни сгради и къщи, това е ангажимент на живущите и работещите в тях. На 3-ата минута след подаване на сигнала от Община Дупница, машините трябва да тръгнат от базата си и започнат почистване“, обясни Милев.


От фирмата по снегопочистване пък призоваха собствениците на автомобили да не паркират по главните улици при снеговалеж, защото се затруднява почистването, а самите автомобили после остават „в плен“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here