Виктор Карагьозов: Нямаме водещ играч, паднахме 0:3 от Хебър

Виктор Карагьозов

Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) допусна първа домакинска и общо 2-а загуба в Суперлигата, след като отстъпи на Хебър (Пазарджик) с 0:3 в най-интересния мач от 6-ия кръг. Ето какво след срещата каза треньорът на тима Виктор Карагьозов:

„Имахме план. Знаехме добрите и лошите страни на Хебър, момчетата явно бяха прекалено респектирани. Имат доста опитни състезатели. Вторият гейм беше възловият според мен, в 7-8 поредни случаи не успяхме да отиграем. Няма го все още водещият човек, който да отиграе в по-тежките моменти. Доволен съм от някои неща. Но смятам, че нещата не се получиха заради по-малкия опит, който имат и респекта към гостуващия тим. В крайна сметка има доста мачове – ако стабилизираме нещата, всичко ще върви добре и ще се опитаме да излезем от тази ситуация“.

„Имахме грешки и в самата дистрибуция. Основно липсата на опит ни попречи, както и неправилната реакция в дадени моменти. Малинга е много важен играч за нас, още не се е възстановил. Трябва да го вкараме в игрови ритъм, водещ състезател и трябва да влезе в оптимална форма в най-кратки срокове. Не е готов, опитах се да го вкарам с различни ротации. Но не се получи. Единият от разпределителите ни разполага с едни качества, другият – с други. Някои неща ни помогнаха във втория гейм, но не се получи дистрибуцията. Получи се несигурност в нашия отбор, най-вече на базата на нивото на Хебър от самото начало“, каза още треньорът на Марек за Спортал.бг.

„Когато един класен отбор поведе с голяма разлика, не винаги се получават нещата. Радващото е, че в някои моменти на базата на голямата разлика в нашата вреда, съумявахме да влезем в мача. В третия обаче психическата ни устойчивост изчезна“, завърши Карагьозов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here