Дежурната „Александър 49” на съпругата на съветника Ал. Иванов с покана да ремонтира музея в Петрич за 1 407 938 лв.

0
193
Александър Иванов

Заради неизрядни документи са декласирани фирмите, подали документи за поръчката, освен Иванова с покана е и „ВДХ“АД на Момчил Борисов

 

Фирмите абонати на Момчил Борисов и на Роза Иванова покани екипът на кмета на Петрич Димитър Бръчков да ремонтират сградата на музея в южния град. Поръчката е за 1 407 938,86 лв. с ДДС. Част от проекта е разширяване и изграждане на монолитна стоманенобетонна част от северната страна на сградата.

Проектът се съфинансира по програма за трансгранично сътрудничество с Гърция. Първоначално поръчката е пусната по реда на публично състезание, но в последствие се минава на любимата процедура по пряко договаряне.

Документи през лятото подават софийската ,,Джимтех Билд’’ ООД и  ДЗЗД, с членове в Обединението: ,,Бодрост – 96’’ ЕООД и „Динатстрой“ ООД. И двете обаче са декласирани поради нередности в представената документация.

Димитър Бръчков

Така се стига до пускането на покани до „ВДХ“АД на Момчил Борисов и „АЛЕКСАНДЪР 49” ЕООД на Роза Иванова.

Това е поредна поръчка, която лапва фирмата на Иванова. Както сме писали, през лятото фирмата беше избрана да ремонтира детска градина „Калина Малина” за 575 370.64 лв. без ДДС с фирма „АЛЕКСАНДЪР 49” ЕООД.

Любопитна подробност е, че до 7 февруари тази година управител на същата фирма според търговския регистър е общинският съветник Александър Иванов. Той е част от Сдружението на строителите в Петрич. Според петричани прехвърлянето на фирмата има за цел съветникът да избегне конфликта на интереси и директното сочене с пръст. Александър Иванов обаче е категоричен, че съпругата му си има собствен професионален път и той не се меси там, а в момента дори е извън борда на фирмата и няма никакъв проблем.

През лятото на миналата година „Александър 49” ЕООД са санирали блок за стойност 1 152 531.08 лв. без ДДС

През 2014-а фирмата участва в обединение „Петрич 2014″ДЗЗД, което санира детски градини в Петричко за 713 245.06 лв. без ДДС. През 2008 г. „Александър 49” ЕООД е строила сграда на три етажа в Петрич за 199 111 лв. без ДДС.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here