Гоцеделчевският хлебен бос Крум Геров вдига мандра в село Борово с капацитет до 7000 л мляко на ден 

Инвестиционно предложение за изграждане на млекопреработвателно предприятие в местността Шейново в землището на гоцеделчевското село Борово е депозирал в РИОСВ – Благоевград известният хлебен бос от Гоце Делчев Крум Геров.

Фирмата „Крум Геров ТМ” ще строи върху земеделска земя от 13.060 дка, която трябва да бъде преотредена за новото предприятие. То ще е с капацитет до 7000 литра преработено овче и краве мляко на ден. Предвижда се изграждане на масивна сграда със застроена площ 2359,9 кв.м с необходимите помещения и съоръжения за приемане на млякото, производство на продуктите и експедиция на готовата продукция. Според инвестиционното предложение теренът ще бъде заграден с 325,3-метрова ограда. В предприятието ще се работи на една смяна и ще се произвежда до 147 тона бяло саламурено сирене при 250 работни дни годишно, а останалите продукти са изчислени за 125 работни дни – 37.5 тона кашкавал, до 250 тона кисело мляко, до 125 тона прясно пастьоризирано мляко, до 8.75 тона краве масло и до 8 тона извара. Геров ще изкупува млякото само от ферми Първа категория, разполагащи с пунктове за съхранение на млякото съгласно изискванията на Наредба №4/2008 г., и ще приключи строителството на мандрата след 16 месеца.

Бизнесът, с който се захваща Крум Геров, е изцяло нов за него. Името му до момента се свързва с производството на няколко вида хляб, някои от които освен в столицата и страната продава и в южната ни съседка Гърция.

Гоцеделчевският хлебен бос Крум Геров е и заместник- председател в Асоциацията на хлебопроизводителите в България. През 2009 г. фирма “Крум Геров ТМ” ЕООД дори придоби и търговската марка на един от най-разпространените хлябове без брашно в страната.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here