Кандидат-депутати от 4 партии представиха вижданията си за управлението на България пред активисти на КНСБ в Дупница
Довчерашният поддръжник на Братя Галеви – Славчо Павлов, сега пребоядисан куневист, нарече партиите икономически пирамиди, забравяйки на каква пирамида се кланяше по време на консултантите
7 от кандидат-депутатите на основните политически партии от региона присъстваха на работната среща, организирана вчера от Регионалния съвет на КНСБ в Дупница. По предложение на председателката на синдиката Тодорка Дамянова вижданията на регионалните представители на основните политически партии относно бъдещото управление на страната пред синдикалния актив представиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Емил Гущеров, Радослава Чеканска и Калин Гелев, Иван Ибришимов и Станислав Павлов от „Коалиция за България”, Владимир Владимиров от ЛИДЕР и Славчо Павлов от „Движение България на гражданите”. „Една от основните насоки в нашата програма от икономическа гледна точка е запазване на плоския данък от 10 %, който е най-нисък в Европа и дава възможност за привличане на различни инвеститори, виждайки добрите условия, които са създадени. Имаме предложение за фирмите, които не забавят своите плащания към държавния бюджет, ДДС да може да бъде възстановен до 7 дни. Гарантираме запазването на валутния борд до влизането на България в еврозоната”, каза Емил Гущеров. От името на партията вторият в листата на ГЕРБ с цел разрешаване на проблема с монополите се ангажира при спечелване на вота в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на конкуренцията и потребителите да има граждански представители.
„Целта е да има прозрачност, за да може, когато се определят цените в ЕРП и ВиК дружествата, да има прозрачност и да бъдат защитени интересите на гражданите. В областта на енергетиката предвиждаме да бъдат запазени 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй”, защото видяхме, че произвежданото количество ток е достатъчно. Благодарение на преговорите, които правителството на ГЕРБ води с ЕС, са предвидени 32 млрд. лв., които ще влязат в българската икономика. Добрата новина е, че Кюстендил и Дупница са включени в Програмата за развитие на селските райони. В предишния програмен период това беше пропуснато и неслучайно малките населени места в двете общини имат проблеми с инфраструктурата”, допълни Гущеров.
Иван Ибришимов, който е втори в листата на „Коалиция за България”, посочи, че изграждането на инфраструктура не бива да е за сметка на социалните придобивки за населението. Социалистите обещават повишение на минималната работна заплата до 450 лв. в края на мандата, премахване на данъка върху минималната работна заплата, ежегодно осъвременяване на пенсиите, които до края на мандата да се доближат до прага на бедността, целеви помощи за първокласниците в съответствие с минималната работна заплата, близо 250 000 нови работни места, премахване на лимитите за направленията и делегираните бюджети в болниците, както и субсидиране на държавните болници от държавата.
„Недопустимо е да се позволява още закриване на болници”, допълни кандидат-депутатът. Славчо Павлов посочи, че няма шанс партиите и политиците, управлявали страната досега, да защитават интересите на гражданите. Според него това е така, защото партиите са се превърнали в политико-икономически групировки и те защитават интересите на техните спонсори и олигарсите. Коментарите са, че Павлов забравя, че е издигнат от формация, която номинира кандидат-депутати, подкрепяни от приближени на осъдените Братя Галеви. Той върти бизнес в кафе „Театъра” на пъпа на Дупница с адвоката на Галеви – Йонко Гергов. Заведението му е предоставено срещу изгоден наем от бившия зам.-кмет в екипа на Атанас Янев – Силвия Балинова, в качеството й на председател на читалище „Зора”. Балинова бе говорител на формацията на Галеви. С отрицателен знак бе коментиран и фактът, че на срещата не присъства вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, който се очакваше да дойде и това бе официално обявено от регионалното ръководство на синдиката.
Повече подробности в печатното издание
Снимка:  Кандидат-депутатите, участвали в срещата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here