БТК опасва с камери Благоевград за 2,3 млн. лв.

Българска телекомуникационна компания ЕД е единственото дружество, което иска да се заеме с направата на видеонаблюдението в Благоевград за 2 300 000 лв за 5 години.

“Видонаблюдението ще обхване абсолютно цялата територия на града, и в централна градска част, и в кварталите. Ще акцентираме на невралгичните зони, за тази цел имаме и направен анализ. Идеята е след самото изграждане Центърът за наблюдение да бъда предаден на полицията и органите на реда да осъществяват контрол“, каза кметът Атанас Камбитов. Той поясни, че самата система отговаря на най-високите изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции, като ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

Кметът подчерта, че видеонаблюдението ще се изгражда поетапно, като условието към фирмата изпълнител ще бъде изплащането да става на малки вноски при голям процент изпълнение, като по този начин интересите на Общината и гражданите ще бъдат защитени.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here