Сметната палата влезе в община Самоков, самоковци: Дано проверят как се харчат парите от Европа, има оплаквания от санирането

Според общинари проверката е рутинна, ще се отчита шестмесечието

 

Планова проверка от Сметната палата тече в община Самоков, научи „Вяранюз“. Прави се контрол на отчета за шестмесечието, чака се докладът с резултатите. Искани са справки за имоти, продажби и строителство.

Самоковци, забелязали, че от канцелариите одиторите изнасят кашони с документация, са силно притеснени. Според служителите в администрацията обаче проверката е рутинна. Самоковци все пак смятат, че ще се проверяват сметките и харчлъците от проектите към Оперативните програми на Европейския съюз.

„Доста проекти се направиха с евросредства, редно би било да се даде отчет и гласност. Да не говорим за санирането, там са милиони. Разходвани ли са целесъобразно? В един от блоковете на „Самоково“ и до днес се оплакват от калпава работа. А санирането там е приключило преди около година. Дали се „спестяват пари“ при строителството?“ – това да проверят от институциите“, надяват се местните.

Марияна Вучова
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here