Полицейска блокада в Благоевград, издирват 18-г. болен хулиган, спипан с 6 гр. трева, измъкнал се под носа на двама униформени от Спешното

0
40

Благоевград е под блокада заради хулиган, който се измъкна под носа на двама полицаи от спешна помощ. Проверки се правят на стария път Благоевград – Бараково, на два адреса в ж.к. „Еленово“ има полиция. От полицията обявиха, че вече се провежда и вътрешна проверка по случая.

„Провеждаме вътрешно разследване за причините, които са довели до бягството на 18-годишния младеж”, заяви на извънреден брифинг Димитър Кръстев, зам.- директор на ОДМВР – Благоевград.

Кръстев добави, че тази сутрин около 05.10 часа автопатрул при Първо районно полицейско управление – Благоевград на улица „Христо Татарчев“ забелязва лице със съмнително поведение, което върви пеша. Младежът е спрян за проверка и се установява неговата самоличност.

„При справка се разбира, че лицето е криминално проявено за кражби, увреждане и наркотици. Това налага колегите да извършат допълнителна проверка – личен обиск. В хода на тази проверка са открити малко количество канабис – около 0,6 грама. Това налага веднага да бъде задържано и доведено в Първо районно управление – Благоевград“, каза още Кръстев.

По думите му е започнато досъдебно производство за държане на наркотично вещество. Уведомена е Районна прокуратура – Благоевград.

„След задържането му се изисква лицето да бъде прегледано в Центъра за спешна медицинска помощ, като е конвоиран до мястото. В хода на прегледа, по молба на дежурния лекар, белезниците са му били свалени, за да бъде извършен по-обстоен преглед. Устното решение на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано, или по-точно да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми“, каза още Кръстев.

По думите му по време на прегледа, лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да посети тоалетната. Той добави, че при придвижване от кабинета на лекаря до тоалетната, задържаният побягва в Спешния център, като влиза в отключено помещение – лекарски кабинет, в който е имал отворен прозорец.

„Лицето скача през него и избягва в неизвестна посока. Колегите веднага уведомяват дежурния и са предприети заградителни мероприятия. Към момента не е установен и задържан. Обявен е за издирване и в момента на територията на града е обявена специализирана полицейска операция, с цел неговото установяване и задържане. Ангажирани са доста сили и средства, като в ОДМВР – Благоевград е назначена вътрешна проверка, за това как се е стигнало до този инцидент“, каза още Кръстев.

Снимки: БГНЕС
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here