Ученици от Гоце Делчев подредиха изложба от картини с плат, фолио, метални шайби, дискове, зърна от кафе и още много непотребни джунджурии

Учениците от осми и девети клас на НПГ“Димитър Талев“ от специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ приветстваха гражданите на града по случай 106 години от Освобождението на Неврокоп от османско робство с изложба на нетрадиционни модели облекла.

Изложбата откри празниците на града и е разположена в малката зала на Културния дом, където всички, които желаят могат да я видят до 1 ноември- Деня на будителите.

Моделите са изработени в часовете по Технологично проектиране на облекло с паралел между предметите Изобразително изкуство и Материалознание. Представляват нестандартни новаторски решения на авангардни хрумвания на младите творци. Те искат от нетрадиционни за изработване на облекла материали да се създадат дрехи. Някои от моделите са провокация и атракция, докато други са умалени хрумки на действително осъществими модели в реални размери. Използваните материали са хартия, плат, фолио, метални шайби, дискове, зърна от кафе и още много други, предимно непотребни, но развили въображението на младите дизайнери. Изложбата е първата им стъпка по пътя към сбъднатите мечти -фантазия и блясък.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here