Траур в Самоков! 21-годишният Васил Гергинов издъхна на операционната маса след почерпка на събора в Алино

Васил е срязал ръката си на счупен прозорец, имал е голяма кръвозагуба и е закаран в столична болница, но издъхнал, коментират запознати

 

Самоковското село Алино потъна в скръб. След веселбата и почерпка на селския събор в събота 21-годишен мъж издъхна на операционната маса в София. Смъртта на Васил Гергинов потресе млади и стари в родния му край Самоков. Традиционният събор на Алино събра младо и старо и всички се веселиха подобаващо. Веселбата тази година обаче приключи с голяма трагедия. 21-годишният Васил Гергинов след веселието на площада се е събрал с компания вечерта на вилата. Вероятно под въздействие на алкохола счупил чаша и негов близък му направил забележка, разказват запознати със случая. Васил се подразнил и с юмрук ударил в близост прозорец, коментират запознати. Стъклото се пръснало и срязало дясната му ръка.  Компанията потърсила помощ и на място дошла линейка на Спешна помощ от Самоков заедно със служители на Районно управление-Самоков. „Говори се, че заради алкохола по време на празненството Васил затруднил лекарите и дори буйствал, докато му оказват първа помощ. Но това не е вярно“ – коментират шокираните алинци. „Ужасяващо е, когато си отиват млади хора. Толкова борбен, усмихнат, добър, най-топлият и с най-голямото сърце. Обичам те много“, изразяват болката приятели на Васко.

 Поради тежкото състояние на Васко и риска от голямата кръвозагуба той бил транспортиран в софийска болница и настанен в реанимация. За голяма жалост на семейството му, близките, приятелите и лекарите, които се борили за живота му, той издъхнал на операционната маса.

По информация на МВР съобщението за инцидента е подадено на 25 август около 21,56 ч. за лице със срязана ръка в село Алино. Местопроизшествието веднага е посетено от полиция, лекари и му е оказана помощ. 21-годишният младеж е настанен в Окръжна болница в нестабилно състояние и в реанимацията е починал. Предстои да му бъде направена аутопсия и да се изяснят още подробности около трагедията. Стотици приятели на Васил Гергинов изразиха съболезнования на близките му в социалната мрежа.

Димитър Илиев

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here