Изп. директор на АСП Румяна Петкова след проверка: Шефът на социалната служба в Дупница Виолина Лазова е чиста, твърденията от нейни служители за нарушения не се потвърдиха

Виолина Лазова над 10 години беше начело на социалната служба в Дупница.

Шефът на социалната дирекция в Дупница Виолина Лазова Алхадж Ахмад е невинна по отношение твърдения, че тормози служителите си. Това е категоричното становище след извършена проверка. Припомняме, в редакцията на в. „Вяра” бе получено анонимно писмо от името на колектива в социалната дирекция в Дупница, в което се твърдеше, че Лазова ги тормози.

Румяна Петкова

Резултатите от проверката на Инспектората към изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) не потвърждават анонимните твърдения относно работата на директора на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница Виолина Лазова Алхадж Ахмад, е заключението на АСП. То е записано в отговор на писмо на в. „Вяра” с въпроси, касаещи работата на дирекцията, което изпратихме до пресцентъра на агенцията. Писмото е подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова.

Писмото, подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова, което получихме в редакцията като отговор на поставените въпроси.

„АСП е изпълнителна агенция към министъра на труда и социалната политика и като такава спазва принципите за достъпност, публичност и прозрачност, прокламирани в чл.12 от Административнопроцесуалния кодекс с предмет на регулиране, разглеждане и решаване на сигнали и предложения (чл. 1, ал. 2 от АПК). Писменото изложение на в. „Вяра” има характер на сигнал с твърдения за етични нарушения от директора на ДСП-Дупница спрямо нейните служители. Спазвайки принципите на чл. 12 от АПК, информираме редакцията, че спрямо Виолина Лазова Алхадж Ахмад е извършена проверка от инспектората към изпълнителния директор на АСП.

По отношение на приложеното писмо (сканиран вариант) от редакцията на вестника Ви информираме, че съгласно изискванията на АПК административните органи не се произнасят по анонимни сигнали и жалби, доколкото и самата редакция твърди, а и от писмото е видно, че няма податели, както и подписи на автор/ите му, което налага извода за неговата нередовност. Разгледано по същество, писмото представлява жалба срещу директора на Дирекция „Социално подпомагане” -Дупница, но нейната анонимност е порок, поради което не се кредитира като правно валиден документ и основание за образуване на административно производство срещу Виолина Лазова Алхадж Ахмад в качеството й на директор на ДСП – Дупница, още повече че резултатите от проверката на Инспектората към изпълнителния директор на АСП не потвърждават направените в гореспоменатото писмо анонимни твърдения”, се казва в писмото, подписано от изп. директор на АСП Румяна Петкова.

Припомняме, че от името на колектива на ДСП-Дупница в редакцията на вестника бе получено анонимно писмо, в което се твърди, че директорът на службата Виолина Лазова Алхадж Ахмад тормози служителите. Изпратеното в редакцията писмо бе адресирано до зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, изп. директор на АСП Румяна Петкова и директора на РД „Социално подпомагане” – гр. Кюстендил Радостина Васева.
Вижте видеоканала ни:


20 COMMENTS

 1. Пълни глупости, невинна била…. Елате да я проверите с дрегер! От както се върна от отпуска не е изтрезняла. Всеки следобед е китка!!!

 2. Спокойно, ние продължаваме и ще пишем, до други инстанции. Няма да позволим да се гаврят с нас.

 3. Уважаема г-жо Колчакова,изискайте от министерството или само ги попитайте къде е доклада от проверката. Същият бе написан след проверката. Проверяващите проведоха с колектива обстоен разговор, на който всички единодушно обяснихме и потвърдихме казаното! Накрая всички го подписахме, с което потвърдихме казаното.ВСИЧКИ! Та питаме къде го скриха този документ???

 4. Засегнати са всички работещи в тази дирекция от отвратителното поведение на тази жена. Не знаем как са стигнали до този извод от АСП, след като на проверката беше казано всичко за поведението и отношението ѝ и това вече беше подписано, а не анонимно. Но…. щом искат гласност ще я имат.

 5. Ще продължим битката, ще си търсим правата до край този път и ще запознаем с казуса премиера! Стига вече.

 6. Като се върна от отпуска беше по-ниска от тревата, ама вече май се успокой и пак започна да си взема билката и да тормози служителите си. Срам няма, след като всички знаят какво представлява, въобще как може да се движи сред хората.

 7. Спокойно, сега ще почне да пише и да се хвали какъв ПРОФЕСИНАЛИСТ е да плюва Палчева, Крушовска ….. и т.н

 8. Всички роми ви знаеме колко сте прости у социалните като дойдеме само викате крещите обиждате и заплашвате сички нас тая директорка да ви уволняват всичките а у закрилата тоя с голата глава васе само пуши пред вратата гледа лошо и по цел ден не работи.

  • Тоя Васе е много добър човек и страхотно се справя с работата си. Той пуши отвън съгласно разпоредбите, а този който претендира за етика и трудова дисциплина пуши в кабинета си в дирекцията , което е забранено. Така наречената Ахмад не може да му стъпи на малкия пръст, колкото и да го плюе.

 9. Щом не верен доклада снимайте скрита камера как крещи и обижда и как е пияна и после и аженцията в софия няма да може да отрича

 10. Сега поне стана ясно защо се държат на ръководни позиции хора като Лазова. Защото и тези по висшите постове са на същото дередже. Прикриват некадърници, пропаднали морално хора и некомпетентни в работата си. Ние гражданите на Дупница знаем каква е истината и подобни лъжи, подписани от институции, които би трябвало да уважават подчинените си и да защитават правата им, не могат да променят мнението ни за тази особа към добро.

 11. На тази особа въпреки че е „невинна“, явно доста са ѝ дръпнали ушаците, защото е доста тиха и явно единственото ѝ утешение за момента ѝ е „билката“, която приема доста на сериозно в работно време. Това вече ѝ е основната радост и утеха.

 12. Айде айде знаем колко сте добри в социалните и Васе големия професионалист и останалите интригантки крайно време е да си съберете багажа и на улицата нагли некадърници!

  • Алоууу , Лазова Айде ако обичаш не споменавай и не пиши от името на Община Дупница. От твоята уста дори името на града ни звучи мръсно!

 13. Хайде, хайде , някой пийна и записа. На тези некадърници работата никога няма да можеш да свършиш, защото си въздух под налягане. И по-ниско, наведи се, падни за десет…. това по можеш най-добре.

 14. Лазова, спри се вече душичке. Колкото и да пишеш- изчерпа се мила взе да се повтаряш. Ааа, не точно де, в предните коментари Томов липсваше, ха ха. Ти си сама все пак, а ние сме много твои фенове.

 15. Като я гледам тази на снимката, прилича ми на стар, проскубан бухал(сори, че обиждам животинката).

 16. Лазова, няма ли да спреш да пушиш и дебнеш от прозореца, на който висиш, когато си на работа, а не в „съда“? Работя в отсрещната сграда и само ми разваляш гледката. Вземи се в ръце или „билка“, или цигари! Нямаш ли си друга работа???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here