ДПС върна Исмет Узунов начело на ОбС – Гърмен, ГЕРБ гласуваха против

ПП ГЕРБ регистрира Верхат Ислямов за кандидат-кмет на община Гърмен на предстоящите на 29 септември частични избори през 2013 година, Борисов се разходи с Верхат през площада лятото на 2013 година.

Отстраненият от поста председател на ОбС Гърмен Исмет Узунов беше възстановен на поста след гласуване на извънредно заседание на местния парламент. С 13 на 4 гласа и под зоркото око на областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин Узунов се върна начело на Общински съвет. Припомняме, че той беше свален от поста преди десетина дни. За преизбирането на Узунов гласуваха всички съветници от ДПС в едно с осемчленното новите попълнения от  „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен”,  трима от „Алтернатива за община Гърмен” и трима от „Движение 21“.

Извънредната сесия ръководи общинският съветник Али Господев, който бе предложен от председателя на групата съветници от ДПС Мустафа Геров. Той откри сесия и предложи Исмет Узунов като кандидатура на ДПС за председател. Изборът на председател беше и единствената точка в дневния ред.

Предложението за свикване на извънредна беше направено от съветниците от ДПС Мустафа Геров, Али Авдиков, Самуил Куйбишев, Мурат Адем, Мустафа Мейзин, Владислав Качариев, Осман Узунов, Хамид Юсниев, Ибраим Мутаджиков, Фазли Ролев, Али Господев, Исмет Узунов, като днес към гласувалите за избора на Исмет Узунов се присъедини и  Рифат Ходжа също  вече съветник от ДПС.

Против избора на новия стар председател гласуваха само четиримата съветници от ГЕРБ. От  името на ръководството и общинските съветници от ГЕРБ председателят на групата съветници  Верхат Ислямов прочете изявление.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here