Заря и двукилометрово хоро разтърсиха центъра на Дупница за златния дубъл на „Марек Юнион-Ивкони”

Собственикът на отбора Ивайло Константинов: За дупничани волейболът вече е начин на живот, не съжалявам за нито един милион, златният дубъл – това е венецът на усилията, средствата и любовта, които съм вложил за 14 г.Мениджърът на отбора Людмил Найденов: Константинов инвестира в тима средства, с които можеше да купи цяла централна градска част на Дупница
Двукилометрово хоро извиха хиляди дупничани на площад „Свобода” за втората шампионска титла на „Марек Юнион-Ивкони”. Първа се залови сред ликуващите зам. областният управител Радослава Чеканска. Площадът посрещна с гръм от фойерверки и експлозия от ръкопляскания новите спортни герои на България. Купата беше връчена тържествено на кмета на Дупница Методи Чимев, който беше в публиката. Мощно „ура” разцепи въздуха и се сля с пукота на зарята. Еуфорията се подсили от десетки вувузели, които свириха шампионския марш. Младежи биха тъпани в чест на шампионите. Волейболистите и ръководството на отбора бяха поздравени с нашумелия танц „Харлем шейк” от група тийнейджъри.
Собственикът на отбора Ивайло Константинов беше посрещнат с прегръдки от феновете. Най-мощно го стиска в обятията си Александър Гигов – строителен бизнесмен. Бившият депутат и настоящ кандидат-депутат Емил Гущеров щеше да се пръсне от възторг и се радваше като дете. Пред него подскачаше най-малкият фен на отбора – двегодишната Моника Тасева, която специално дойде да поздрави кмета и Константинов. Най-големите фенки на отбора Евелина Михайлова и Антоанета Иванова разпериха собственоръчно изработен транспарант с надпис „Марек Юнион-Ивкони” – шампион”. Сред посрещачите беше и дъщерята на треньора Найден Найденов, която поздрави с прегръдка и целувка баща си за победата. Чичо й Людмил Найденов също бе сред екзалтираното множество. С много любов и признателност към Константинов той сподели специално за вестник „Вяра”, че обича Константинов като брат. „Той вложи толкова много средства в отбора, с колкото можеше спокойно да си купи и обнови цялата централна градска част на Дупница”, каза Людмил Найденов.
„Най-голямата награда за усилията на отбора са хилядите фенове и тази публика, която осъзнава какво се прави за волейбола и за спортната слава на Дупница. Златният дубъл на „Марек Юнион-Ивкони” – това е венецът на усилията, средствата и любовта, които влагам вече 14 г., за да дочакам този ден. От миналата година във всички възрастови групи ние сме шампиони. Така че посланието ми към всички е, че който знае какво прави и влага правилно средствата си, с верни хора, никога не може да загуби.
Рекламата във волейбола е огромна, не съжалявам за нито един от милионите, които отидоха в тази игра. Благодаря на Людмил Найденов и Найден Найденов, че създадоха тази школа, създадоха шампиони и отгледаха тези деца, защото след тях имаме 200 други шампиони. И ще ги видите съвсем скоро“, категоричен бе Константинов и добави: „Направихме боеспособен отбор. Направихме го, въпреки че големи специалисти твърдяха, че ще се провалим. Оказа се, че се представихме най-успешно в последните 4 години, изключая онзи най-добър отбор на ЦСКА (София), който беше със звездите в състава си. Очевидно Людмил Найденов най-вече и Найден Найденов си разбират от работата”, коментира президентът на „Марек Юнион-Ивкони” и добави: „Истината е, че много от тези състезатели никой не ги броеше на небосклона, а те втора година са шампиони. Разбира се, че съм доволен, но удовлетворение за мен е тази публика, която осъзнава какво се прави за волейбола като спорт и за града като такъв. Аз, честно казано, не мога да си представя града да бъде лишен от това удоволствие. В такава степен градът живее с волейбола, че играта вече е начин на живот. Определено е по-отговорно да се защитава титлата, въпреки че за мен най-голямото удовлетворение беше миналата година на финала, когато видях един никому неизвестен и непознат в България отбор как се опълчи на водача през цялото първенство съвсем успешно. И дотолкова, че водачът да се уплаши да играе трети мач, защото виждате, че няма нищо страшно в чуждия терен, особено когато публиката е вярна и подкрепя волейбола. Можеше и миналата година да има подобен празник.”
 
Снимки:
1. Строителният предприемач Александър Гигов   се снима за спомен с Ивайло Константинов
2. Емил Гущеров ръкопляска възторжено, Чимев взе на ръце най-малката фенка Моника.
3.Кметът Чимев поема купата.
4.Новите легенди на Дупница триумфират пред хилядното множество.
5. Красиви дупничанки поведоха хорото на площада.
 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here