Нерегламантирани сметища избуяват в Дяково, местните хора: Грозна гледка

Нерегламентираното сметище е на метри от пътя Дупница-Бобов дол.

На метри от пътя Дупница-Бобов дол са струпани бетонови късове и всевъзможни „находки”

Нови две нерегламентирани сметища избуяха край дупнишкото село Дяково, съобщи местният жител Иван Николов. На 200 метра от табела на селото по главен път Е- 79 в гората, отдясно на склона по пътя за София е страшно, човек може да повърне. В рамките на 1 декар израства бунище. Тополнишка река, спирката на влака и близко заведение отстоят на метри от него. Село Дяково има кмет, но не идва на работа, може би си живее в Дупница, а той е, който трябва да вземе незабавни мерки. Има и още едно по пътя за Кременик.

Нерегламентирано сметище израства и до пътя Дупница – Бобов дол, на около километър от центъра, близо до една от реките, пресичащи селото.

Грамадите са две. На едната са стоварени късове бетон – от срутена плоча или основи на къща. На другата може да се видят парчета от цигли, празни бутилки, найлони, пръчки, парцали, бетонни плочки, парчета от стъклени съдове, вълна, непотребни картофи и всякакви подобни „находки”. „В последните години тук се оформя сметище, а ние помним, че преди десетилетия съвсем наблизо имаше мандра и мястото се свързваше с нещо хубаво. Гледката е грозна, и то не от вчера. Жалко че преминаващите от тук ще запомнят селото с тези камари от боклуци”, коментира Иван Николов жител на Дяково.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here