Задържаната за катастрофата с 6 трупа шофьорка Цвета Таскова остава в ареста, разплака се пред съда с думите: Съжалявам

 

Според обвинението 29-год. жена не е спазила закона и по непредпазливост се е стигнало до инцидента с автобуса на „Юнион Ивкони”

Софийският окръжен съд остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова, шофирала автомобила, който се удари в автобуса на „Юнион Ивкони” на магистрала „Тракия”. Катастрофата причини смъртта на 6-има души, а над 23-ма бяха ранени. Според съда е налице обосновано предположение за авторство на деянието.

Може да се направи извод, че Цвета Таскова не е проявила съобразителност. Според съда в момента няма технически доказателства за причината на катастрофата. „Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам. Не мога да опиша съжалението си. Не очаквам хората да ме разберат, но искрено съжалявам. Искам и вярвам, че ще прецените адекватно. Искам хората, които са в болница, да оздравеят”, бяха последните думи на Цвета Таскова пред съда, като тя се разплака. Адвокатът й помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като престъплението, за което е обвинена, е неумишлено, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокуратурата пък настоява Таскова да остане зад решетките, тъй като преди години е била наказана, след като шофирала с 1,1 промила алкохол в кръвта. От пледоарията на адвоката й стана ясно, че 28-годишната жена, обвинена за трагедията на магистрала „Тракия“, имала шест години златен талон към шофьорската книжка. Тя се разделила с него, след като била хваната преди две години подпийнала зад волана. Според обвинението тя не е спазила Закона за движение по пътищата и по непредпазливост се е стигнало до катастрофата, при която загинаха шестима души и бяха ранени над 20. Защитата обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена. Била е направена само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата и тя е завършена за 10 минути. В нея е записано, че общ технически оглед показва, че няма течове и от двата автомобила.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here