Грейна елхата в Долна баня, кметът Владимир Джамбазов организира коледно парти „В търсене на златния ключ“

 

Коледната елха грейна на централния площад в Долна баня. В красива и стилна празнична украса е рилският град, а настроението на местните хора е приповдигнато в очакване на хубавите празници.

По традиция в празнична украса е и главната улица „Търговска“, както и административната сграда на общината. С коледно-новогодишна украса са вече и десетки къщи в града, както и търговските обекти и заведения. С разнообразни прояви и тържества в двете средни училища и детската градина ще посрещнат добрия старец Дядо Коледа, който ще ги зарадва с очаквани подаръци и лакомства. Дядо Коледа ще зарадва в празничната нощ десетки малчугани от рилския град, които са му написало писмо и заявили той да ги навести със своя файтон у дома. Общината организира коледно парти „В търсене на златния ключ“ и традиционното посрещане на Дядо Коледа в залата на новия спортен комплекс.

С традиционно разнообразни прояви за празниците се включва и колективът и самодейците от местното Народно читалище „Рила-1898“. В читалищната сладкарница с „Таен концерт“ ще се представи дамската група за градски песни „Сладък спомен“ с художествен ръководител Ангел Бояджиев, а в навечерието на Рождество Христово в читалищния салон ще бъде представен коледният спектакъл на театралното студио с ръководител Маргарита Стефанова „Принцеса Пепеляшка с червената шапка“, а в представлението ще вземат участие и съставът за модерни танци с ръководител Радостина Велчева, и съставът за латино танци с ръководител Даниела Методиева.

Снимките

 

Владимир Джамбазов

Организацията по украсата на коледната елха в Долна баня

Украсата пред общинската администрация

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here