Първа с успех 5.97 e Беатрис Янек, Виктория Димитрова и Ангелина Гълъбова от Марикостиново дойдоха със специални шапки, поръчани по интернет срещу 15 лв.

272-24-01  d1 272-24-01  d2

Певицата на ансамбъл „Пирин” Славина Пулева бе сред 180-те абсолвенти от Факултета по изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски”, които получиха дипломи на официална церемония.

272-24-01  d3 272-24-01  d4

”Пея от четиригодишна. Обучението не беше трудно, помогна ми подготовката от училището в Широка лъка”, коментира пред ”Вяра” красивата Славина.

272-24-01  d5 272-24-01  d6

Десетки родители и близки на завършващите изпълниха до краен предел залата на университета. Деканът на факултета проф. Йордан Гошев пожела на завършващите да бъдат решителни и мечтите им да станат реалност. Малко по-късно добави, че абсолвентите ще изпитват тъга по безгрижните студентски купони, първата любов и по любимите професори и асистенти, при което думите му бяха бурно аплодирани. Зам.-ректорът доц. Георги Апостолов пък пожела на завършващите да бъдат здрави и да живеят пълноценно, както и да запазят любовта си към знанието и доброто. Проф. Гошев връчи първо дипломите на завършващите с най-висок успех от различните специалности във факултета. Първа с успех – 5.97 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните, завърши Беатрис Янек от Козлодуй. Втора по успех се нареди Кристина Манчева, а трета – Иванка Василева.

272-24-01  d7

Сред завършващите бяха дъщерята на TV оператора Иван Терзиев – Вили, която завършва специалността „Филмов и тв монтаж”, и Яна Анакиева, която работи в отдел „Култура” в общината в Благоевград. Вили Терзиева работи по специалността си от една година в местна телевизия. Отличничката Беатрис Янек и колежките й Виктория Димитрова и Ангелина Гълъбова от Марикостиново бяха със специални шапки, поръчани по интернет срещу 15 лв.

 

Снимките:

1 Проф. Йордан Гошев връчи дипломите на отличниците

2  Завършващите бяха от няколко специалности

3 Залата бе препълнена с гости

4  Вили Терзиева завършва специалността „Филмов и тв монтаж”

5 Беатрис Янек (вляво) стана отличничка на випуска

6 Яна Анакиева бе доволна от завършването си

7 Певицата на ансамбъл „Пирин” Славина Пулева пее от 4-годишна

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here