Бившата гимнастичка Албена Пейчева и крупието Митко от Самоков кръстиха първородната си дъщеря в Кюстендил, бабата Мария ги отрупа с бяло злато

Кумата Силвия пристигна от Плевен специално за събитието, изпъкна с елегантна рокля в червено и черно, майката Албена като спортна натура пристигна по дънки и риза 

Digimax A50 / KENOX Q2

Digimax A50 / KENOX Q2

Бившата състезателка по художествена гимнастика от школата на Нешка Робева – Албена Пейчева, кръсти първородната си дъщеря Мария в кюстендилския храм „Св. Мина”.

Digimax A50 / KENOX Q2

7-месечното бебе бе въведено в християнската вяра от отец Тодор. Госпожицата пророни сълзи едва след като се наложи кумата Силвия да я преоблече. „Е най-после трябваше да й чуем гласа. Може ли кръщенка без сълзи”, с усмивка каза свещеникът. Таткото Митко  е от Самоков и работи като крупие в казино, той бе особено щастлив от събитието и не спря да гушка малката красавица.  Кумата Силвия, която пристигна от Плевен заедно с кръщелницата Мария и мама Албена, обиколиха три пъти храма, за да прогонят злите сили.

Digimax A50 / KENOX Q2

Digimax A50 / KENOX Q2

Кумата заложила на елегантна рокля в червено и черно, а Албена като спортна натура предпочете дънките и бяла риза.

В края на кръщенката бебето получи и първите си подаръци. Кумата закичи осветеното златно кръстче на малката християнка. Майката на гимнастичката, която също се казва Мария, подари обици на внучето и на дъщеря си от бяло злато. Освен пълен гардероб от дрешки бебето получи и столче за храна. В черквата се събраха близки и роднини, като в края на ритуала всички запалиха свещичка за здраве.

Роднини на семйството целия следобед приветстваха детето като християнче – пречистено и готово да води праведен живот. Безспорно най-голямата помощ в отглеждането на бебето оказва майката на гимнастичката – Мария. Младата баба се нагърби почти с всички приготовления за кръщенката. След черквата празникът продължи в кокетен ресторант в кюстендилския квартал „Запад”.

 

Снимките:

1 -Щастливият татко Митко с дъщеря си Мария преди светото кръщение

2 – 85-годишната баба Бонка от село Сушица, майка на бащата на Албена

3 Баба Мария гушка внучето си Мария.

4 След празника обща снимка за спомен

5 Отец Тодор извършва ритуала.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here