81-годишна манекенка дефилира за Ролан под съпровод от цигулки

Уникална колекция висша мода за сезон пролет-лято 2013 година показа световноизвестният френски дизайнер Стефан Ролан в Париж. Най-възрастният топмодел Кармен дел Орефис (81 г.) бе лице на пищното ревю на Стефан Ролан, което се проведе под акомпанимента на нежни цигулки.
Моделиерът най-после е налучкал вярната естетика в колекцията си, като усъвършенства изкуството на изчистения архитектурен стил. Тоалетите на Стефан Ролан от бяла коприна и органза, от черно с голи гърбове или с болеро са чувствени и ясно показват защо дизайнерът е любим на редица телевизионни звезди, сред които Ким Кардашиян. Тя аплодира шоуто, което проследи от първия ред.
Стефан Ролан разкри, че е проектирал дефилето като скулптурна изложба. А също че в създаването на колекцията си се е вдъхновил от „Нике от Самотраки“ – древногръцка статуя, намерена на остров Самотраки и изобразяваща богинята на победата Нике, която е изложена в Лувъра.
Според Ролан процесът на създаване на дрехите е също толкова интересен, колкото са самите облекла. Той използва уникална техника за обработка на шифона, която наскоро научил от учени. Като се има предвид всичко това, не е чудно, че сред клиентите му е Лейди Гага.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here