Йордан Митов

 

Чавдар Петков

Адска смрад на мърша, избити домашни кучета и кожи от диви прасета и карантия се носи на километър над село Пещера, община Земен. 13 от 35 ловци на ловната дружинка на село Жабляно изпратиха сигнал до директора на ПТ ДГС град Земен Бисер Дачев. Те разкриват, че в местността Орешковец са изградени две незаконни ловни чакала. Ловците подчертават дебело, че това е станало след смяна на председателя Йордан Митов с Чавдар Петков. Двамата били близки приятели и настояват да им бъде потърсена наказателна отговорност за страшното безобразие, което пръска зараза в планината. Двамата бяха потърсени за коментар, но не бяха открити.

„В района на местността Орешковец – с. Пещера, общ. Земен е изградено чакало в нарушение на изискванията за лова и въпреки несъгласието на членовете на нашата ловна дружина. Чакалото е доста добре оборудвано и се захранва с мърша и кожи от убитите прасета и от убити скитащи кучета, които е възможно да разпространяват зарази. Използва се постоянно от едни и същи ловци, на които ние не сме склонни да вярваме, че спазват ловните правила. Също така имаме информация, че чакалото се ползва не само през деня, но и през нощта без уведомяване и осигуряване на придружители. Научихме, че се използват прибори за нощно виждане. Дейността на това чакало и захранването му с мърша предизвика появата и трайното установяване в района на хищници и скитащи кучета, които нарушиха местообитанието на дивеча. За достоверността на твърдения има снимков материал.”, сигнализираха ловците. По случая е извършена светкавична проверка от Бисер Дачев, който се е разпоредил едното чакало да бъде премахнато и почистено. То било направено от огромен железен варел. За другото е разпоредено да се почисти и да се използва за обстрел не на хищници, а за сърни и диви свине. Ловците обаче искат прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорност за превръщането на района в огнище на зараза и нечовешка жестокост. „Нито един хищник не е убит. Никой хищник не би отишъл на такова сборище на трупове, по които пълзят червеи и насекоми. Това е гавра със закона.”, подчертават ловците.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Много обичам да чета анонимни коментари, те показват много добре колко смелост има в някои мъже, склонни да обиждат но не и да показват самоличността си.. Така е по лесно г-н Димитър… И мога да заявя че Баща ми НЕ Е БОКЛУК, МАРОДЕР И ЖАЛКАР… /ако изобщо съществува такава дума в българския речник/ А е Неудобен за хора като ВАС…

  2. Публикуваната информация и снимков материал не са актуални… Чакалото отговаря на всички изисквания съглано действащите нормативни актове, сезирани са компетентните органи които да установят това. Лицето написало статията е ползвал нечии твърдения, които не отговарят на истината. И не на последно място, аз да попитам как качвате снимки на лицата без тяхното изрично съгласие???

Comments are closed.