Неврокопчаните  Тодор Караджов и Илия Беличев  извадиха от язовира край Болярово  пет огромни  шарана с общо тегло  67.500 кг., най големия е 16.500 кг.

67.500 кг. шарани е рекордният общ улов, с който се поздравиха двамата неврокопчани Тодор Караджав и Илия Беличев – заклети риболовци и почитатели на спортния риболов.

Най- големият екземпляр, който се закачи на куката на неврокопските риболовци, след около 15 минути битка, за да го извадят от водата, бе лидерът на ловният им излет, шаран с тегло 16.500 кг.

В риболовната колекция на двамата риболовци влязоха още няколко уловени от тях големи екземпляра   с тегло от 15 кг.,13.500 кг., 12.500 кг. и 10 кг.

Тодор Караджов и Илия Беличев от Гоце Делчев предприеха дълго пътуване до   язовир „Текен дере“, който се намира край село Болярово община Раковски. Според тях язовира предлага добри условия  за феновете на риболова за да задоволят  рибарските си страсти и мечти ,а именно на куките им да се закачат едри екземпляри. Естествено, при спортен риболов  условията са извадената риба да се връща обратно в язовира.

„Да ние също спазихме  условията на модерния шаранджийски  риболов и върнахме в язовира всичките риби които  извадихме , тръпката обаче беше уникална и тя остава , жалко е че в нашият регион няма къде да се отиде на такъв риболов ,съсипани са  всички язовири от бракониери и хора които прибират всичко в торбите си. Затова  това ходим по България по язовирите. И язовира  Нова Ловча е съсипан, беше частен но след това събраха рибата  и  го зарязаха .

От 20 язовира в околията няма един на който да има риби с големи размери понеже много се бракониерства и месарства. Мерки не се взимат никакви …. , и от  ИАРА нищо не правят“ сподели   своето разочарование  Тодор Караджов .

Той е категоричен, че заради погрома на язовирите в региона множество риболовци вече  пътуват  за  да   развиват и се кефят на  хобито си, по язовирите в цялата страна въпреки, че на територията на гоцеделчевско  има десетки язовири  но нито един с добри условия и най- вече с големи екземпляри риба .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here