Яне Янев, д-р Георги Алексиев, Костадин Станоев

На шумно оповестеното от ПП „Ред законност и справедливост“ деветосептемврийско „Общоградско събрание“ в Сандански дойдоха общо около 60 човека.

„Не е детската ми мечта да бъда кмет на Община Сандански. В момента съм консултант на известна френска фирма, заплатата ми е по-висока от тази на премиера, но ми е болно за града“, каза Янев пред един файтон хора в Дома на Културата в курортния град. На първият ред сред публиката беше жената на Янев- Галя, Иван Подолински – съдружник от семейните му фирми, шофьора му, уволнения от болницата д-р Георги Алексиев, Киро Русинов (бивш счетоводител на общината по времето на Драго Попов, уволнен от него заради финансови машинации), леля му, и още няколко жители на селата, дошли да се порадват на концерта от народни изпълнения. Имаше и членове и активисти на БСП, които на два пъти се обърнаха към домакина на събранието с „другарю Янев“. Те му препоръчаха да търси коалиция за изборите, иначе „ще бъде смазан“. Янев и залата приветстваха с ръкопляскане съмишлениците на други партии, дошли на срещата.

Никой от кандидат-общинските му съветници от неговата листа от 2015 г. не  присъства, с изключение на К. Станоев. Нямаше никой от предизборния му щаб от 2015 г. в залата.
„Нищо съществено не се случи, не се каза, беше обявено  „общоградско събрание“, но с оглед на броя на присъстващите се получи малка общоселска седянка. Значи Яне искаше да изслуша хората какво мислят за сегашното управление и че ще чака на 22.09. да му дадат мандат да ги представлява, преброих присъстващите – 60 човека,  егати  „общоградското“ събрание, салонът събира 600, дошлите бяхме 60. роднините му, комшиите му, Подолински, Станоев, Алексиев и някой от неговите пациенти. Нали вдигаха стойки, събираха протестиращи … преди да напусне болницата, а на по-следващия ден развя белия байрак и се оттегли, добър е като доктор, но много скандали правиха. „- разказа Георги Петрушев.
 Снимки: Атанас Атанасов, sandanski1