4ВЛАСТ алармира от 2012-2013 г. за страшната угроза! Институтциите и политиците се поставиха в услуга на Кольо Илиев! Сетището пламна!

 

30 дка отровени с незаконно депозирани химикали край Дупница

Досегашнните глоби по 10 бона бизнесменът приема като ощипване от бълха

Лидерът БСП Станислав Павлов, бившият червен кмет Борислав Тасков, червената кандидат-депутатка Мая Манолова, кандидат-депутатът от ГОРД Георги Давков, баща му Давко Давков, бившият червен кмет Първан Дангов подбуждат хората към протести срущу изграждането на едно бъдещо европейско депо, а защо не виждат под прозорците си опасното бунище на Кольо Илиев

 

Кметът на община Дупница Методи Чимев изпрати нота за едностранно прекратяване на договор за ползване на общински земи под наем, превърната в бунище в землището на прочутото дупнишко село Джерман. Собственик на най-голямото нерегламентирано частно сметище в Дупница е Кольо Илиев, управител на „Феникс Ресурс”. Илиев, който стопанисва и общинското сметище над жк „Бистрица”, трябва незабавно да вдигне планини с тонове боклуци и да опразни терена. С износ на тези боклуци, депозирани до бунтарското село Джерман, Кольо Илиев печели стотици хиляди левове. Никой в селото обаче не надига глас срещу това реално сметище, а целият им протест е насочен срещу виртуално замисленото от община Дупница и гарантирано от Брюксел като екосъобразно и напълно безопасно депо. Сметището на Илиев е една биологична бомба, вредните съставки на боклуците отравят почвата чрез дъждовната вода, разнасят невероятна смрад, като през лятото вонята стига до Е-79. Този факт обаче не смущава джерманци, още по-малко пък смущава водачите на протеста – лидера на БСП Станислав Павлов, бившия червен кмет на село Джерман Борислав Тасков, червената кандидат-депутатка Мая Манолова, кандидат-депутата от ГОРД Георги Давков, баща му Давко Давков, бившия червен кмет Първан Дангов и обкръжението им. Особено в отпадъците, депозирани от „Актавис”, се съдържат елементи, от които е изградена водородната бомба.

Ако тези блистери се запалят, последствията за здравето на хората са пагубни. Отпадъци от разрушени цехове на „Балканфарма” са депонирани при Илиев, при него са складирани планини от алуминиеви блистери от лекарстава, които ако се запалят, са равни на въздействие на водородна бомба със смъртоносни последици. Предизвестието за прекратяване на договора е от 04.04.2013 година. От общината очакват теренът да бъде освободен доброволно в рамките на седем дни, но тава не се случва. Илиев е злоупотребил с договора с общината, като е превърнал земеделска земя в бунище с площ над 16  дка в землището на с. Джерман и още 14 дка собствен терен, съобщи юристът на общината Иван Бучов и добави: Стигна се до прекратяване на договора за това, че земите не се използват по предназначение, начинът на тяхното ползване е за земеделие, а не за сметище, каза Иван Бучов.

Решението  произтича и от законодателни изменения, земите  са станали общинска собственост, следва да има търг или конкурс. Илиев трябва да си вдигне боклука и да предаде имота в безупречно чисто състояние. Начинът на трайно ползване на имота е земеделски земи, категорични са общинарите.

На 08.03. комисия в състав Иван Бучов, Мая Димитрова, Ради Кънева и Бойко Недков

са констатирали, че договорът за наем на земеделските земи не се използва по предназначение, върху тях са натрупани отпадъци от пластмаса, стъкло, хартия, опаковки и е даде срок до 18.03. теренът да бъде почистен. Следва втора проверка на 27.03., когато втора група общинари констатират, че имотите не са почистени от натрупаните отпадъци. Илиев не си е помръднал пръста. Предвиждат се санкции по реда на Закона за опазване на земеделските земи в рамките от 1000 до 10 000 лв., но това не смущава бизнесмена, коментираха проверяващите.

Илиев е направил постъпки земите, който ползва, да му бъдат продадени, като предлага да я закупи по цени за земеделска земя. ”На такава мизерна цена, на която той иска да ги купи – за по 100 лв., никога няма да му ги продадем, още повече става въпрос за смъртоносна точка в с. Джерман, отсече Красимир Георгиев и добави – средната цена в България за земеделска земя е 400-500 лв. на дка. Но неговата стратегия е да продължи да я експлоатира за промишлени нужди. Той иска сметището му да просъществува, но мнението на еколозите е, че е недопустимо и вредно за здравето на хората. Сметището трябва да се разчисти.

Целият отпадък от общината се кара на сметището на  жк „Бистрица”. То се стопанисва също от Кольо Илиев. От общинското сметище Кольо Илиев си вади всичко, което му трябва, и го кара на площадката на „Феникс Ресурс”, сортира го и го продава по различни места у нас и чужбина, уточни Георгиев и припомни, че на новото депо специална капсула ще поема нерециклирания отпадък без досег с околната среда. Над 15 млн. лв. Европа удря общините от Кюстендилска област за липса на депо и съществуването на сметища като сега действащите, през 2014 г. глобите влизат в сила, таксите за смет скачат петорно. Кольо Илиев се сочи от дупничани като основен спонсор на БСП и Първан Дангов, той обаче категорично отрече да има нещо общо с голямата червена игра около боклуците.

 

Интервю със Кольо Илиев четете ТУК със заглавие:

Кралят на боклуците в Дупница Кольо Илиев: „Актавис” нямаше да го има, ако аз не бях поел отпадъците му, йоните на блистерите струват сега милиони левове, от „Байер” ми предоставят безвъзмездно машина за един милион лева… 

Името да не ми е Кольо Илиев, ако съм дал пари на екскмета Първан Дангов и БСП

Аз съм за ново депо и съм готов да помагам за изграждането му, иначе умираме всички прави, сметките за такса смет ще ни убият, Европа е безкомпромисна

 

Снимки: