Вельо Илиев

С Радан Кънев под ръка бившият кмет на Петрич Вельо Илиев ще се опита да се върне в общината. Илиев е водач на листа за общински съветници от Реформаторския блок. Преди седмица бившият кмет на Петрич призна, че би участвал в изборите по-скоро като кандидат за водач на общинската листа на РБ, отколкото да се кандидатира отново за кмет .

“По-скоро бих приел да съм общински съветник!“, бяха думите му пред репортер на „4Власт”.

Илиев не скри, че има потенциал, но опитът му показвал, че сега ще е по-полезен на петричани като общински съветник. Не стана ясно дали той и колегите му в листата ще подкрепят някои от другите кандидати за кмет на община Петрич.

Вельо Илиев беше кмет четири мандата. Ясно е, че няма как той да даде  подкрепа за сегашния кмет Димитър Бръчков. Очакваният са той да подкрепи кандидата, издигнат от редиците на ВМРО, макар още да не е ясно кой ще е фаворитът на войводите.

Илиев беше преди време член и на СДС, но се оказа, че не е плащал членски внос и беше изключен. Официално от СДС дадоха заявка да подкрепят Димитър Бръчков, но ще имат своя листа за общински съветници, водена от Христо Батев.

Вельо Илиев беше избран за съветник в настоящия Общински съвет, но напусна, след като беше поканен на работа в частна фирма, занимаваща се с рекултивация и мониторниг на закритите мини „Ораново” към Министерството на икономиката в София. Коментираше се, че предложението за работа дошло лично от тогавашния министър Божидар Лукарски. Илиев обаче вече не работи във въпросната фирма.

Валентин Герчев